Mistrovství ČR 2022

Šermíři z ŠK Houštka mají za sebou veleúspěšné představení na Mistrovství ČR v šermu šavlí.

Mistrovství ČR v šermu šavlí, bylo letos rozdělené do dvou po sobě jdoucích víkendů. Nejprve o víkendu 28. - 29.5. změřili svoje síly žáci a kadeti a týden na to, završili svoje souboje junioři a senioři.

V celkovém součtu vyšermovali chlapci a děvčata z ŠK Houštka skvostných 18 medailí (12 v individuálních soutěžích a 6 v týmových soutěžích).

Titulem sběratel cenných kovů se může po právu pyšnit naděje českého šermu šavlí Lumír KRÁL, který si z každé kategorie, do které nastoupil, odvezl medaili. Vše načal titulem ve své žákovské kategorii. V kadetech prohrál jen těsně až ve finále. Ovšem týmové soutěže žáků a kadetů dotáhl až je zlatému konci. O týden později nastoupil i do kategorie juniorů, kde vyšermoval bronzovou příčku a v kategorii dospělých, ač sám teprve závodí v žákovské kategorii, se zastavil až ve finále! V týmové soutěži pak nejprve pomohl k zisku zlaté medaile v kategorii juniorů a na závěr naši mladí chlapci zabojovali a v týmové kategorii dospělých získali stříbrnou medaili! Celkem se jedná o úctyhodnou sbírku 4 zlatých, 3 stříbrných a jedné bronzové medaile. Od Lumíra přímo kosmický výkon z jiného světa!

Podobně na tom byla v ženských kategoriích Erika KOTLANOVÁ, která skončila s bilancí 2 zlatých a 2 stříbrných medailí.

K dalším držitelům titulů Mistr ČR, ať už individuálním nebo týmovým, patří za ŠK Houštka ještě Jana SOJOVSKÁ, Nikola JIREŠOVÁ, Ella PRUNEROVÁ, Jirka a Vojta MACHAJOVI, Lukáš BULA, Teodor DUŠEK, Štěpán JEŘÁBEK, Petr KOTLAN a Kryštof KRÁL.

Mistrovství, které se letos konalo v Brně, ukázalo, že šermíři z ŠK Houštka patří k absolutní domácí špičce a je velkým příslibem, jak se i velmi mladí závodníci dokážou prosadit ve starších kategoriích a zle zatopit dokonce i dospělým šermířům.

„Je skvělé, jak v sobě i po tak náročné sezóně, kterou opět poznamenal covid, dokázali najít v sobě poslední zbytky sil a energie a vybojovali si svá vítězství.“ uzavírá s úsměvem Kamil Svoboda, předseda ŠK Houštka.

Nábor 2023

Hlavní nábor pro rok 2023 je naplánován na pátek 8. 9. od 18:30. Rodičům představíme v krátkosti oddíl a děti se mohou rovnou zapojit. Stačí sportovní oblečení, boty do tělocvičny a vodu na pití. Pokud byste nemohli přijít, stačí dorazit na kterýkoli další páteční trénink od 18:00 a domluvíme se. více