Lumírova jízda Mistrovstvím Evropy kadetů

Lumírova jízda na Mistrovství Evropy kadetů 2022.

Mistrovství Evropy kadetů zažilo ve čtvrtek 3. března galapředstavení našeho mladého šermíře Lumíra KRÁLE. Lumír, který normálně startuje ještě v kategorii žáků si vyšlápnul o kategorii výš na šermíře z evropské špičky. 

Za skvělé výkony v rámci Českého poháru si vysloužil pozvánku do reprezentace na jeden z vrcholů sezóny, na Mistrovství Evropy kadetů 2022.

Ve skupinách porazil postupně 4 soupeře a sklonil se pouze před borcem z Ukrajiny. Ze skupin tak byl nasazený velmi vysoko na 16. místě. Tento super výkon ho svedl v prvním kole proti šermíři z Řecka a po jednoznačném vítězství 15:9 narazil na borce z Velké Británie, kterého porazil v poměru 15:10. Toto vítězství ho posnulo mezi posledních 16 nejlepších šermířů z celé Evropy. Postup do finálové osmičky bohužel překazil pozdější vítěz turnaje z Německa. Celkově se tedy Lumír umístil na fantastickém 13 místě!!!

Jedná se o nejlepší výsledek v šavli v této kategorii za dlouhá léta, možná vůbec. Dosud byla nejúspěšnější naše Eliška ĎÁSKOVÁ, která se v Belfastu umístila na 21. místě. 

Lumíre, neskutečná paráda a úžasný zážitek!!! 

 

 

Nábor 2023

Hlavní nábor pro rok 2023 je naplánován na pátek 8. 9. od 18:30. Rodičům představíme v krátkosti oddíl a děti se mohou rovnou zapojit. Stačí sportovní oblečení, boty do tělocvičny a vodu na pití. Pokud byste nemohli přijít, stačí dorazit na kterýkoli další páteční trénink od 18:00 a domluvíme se. více