Mistrovství ČR 2021

Mistrovství ČR v šermu 24.9. - 28.9. 2021

Šermířský klub Houštka zářil na MČR 2021. Kvůli epidemiologickým opatřením notně zkrácená sezóna nabídla své vyvrcholení až poslední zářijový víkend. O tomto víkendu se sjela šermířská špička do Liberce, aby se v Home Credit Aréně utkali o titul mistra ČR.

Trochu netradiční formát turnaje, kdy Liberec hostil všechny tři zbraně najednou, vvrcholil každý den v zaplněné Home Credit Aréně na skvěle připraveném finálovém planší. Už jen být tam byl fantastický sportovní zážitek.

Kategorie žaček byla luxusní záležitostí ŠK Houštky, ve finále proti sobě nastoupily Erika KOTLANOVÁ a Nikola JIREŠOVÁ. Obě naše šermířky nabídly krásný zápas, ve kterém se nakonec radovala Nikola ze zisku zlaté medaile a titulu Mistr ČR.

Téměř nachlup stejně se nám vedlo v kategorii žáků. S tím rozdílem, že Arturovi ČERMÁKOVI se nepovedlo dojít až do finále, ale skončil na třetím místě s bronzovou medailí. Na první místo se po úchvatném finálovém boji posadil náš Lumír KRÁL a tím začala jeho spanilá jízda mistrovstvím.

V kadetkách narazila naše děvčata bohužel na starší a zkušenější závodnice, ale i tak to zacinkalo Erice KOTLANOVÉ, která vyšermovala bronzovou medaili.

Ani v kategorii kadetů nedal Lumír svým soupeřům čuchnout a ve finále porazil závodníka z Brna v poměru 15:13, když ještě v polovině utkání prohrával o 2 body. Na bednu mu pomohl i Kryštof KRÁL, který skončil na třetím místě.

V kategorii juniorů završil Lumír svojí jízdu soutěží jednotlivců na fantastickém 3. místě, což je pro Lumíra, věkem ještě žáka, skvělý výsledek.

V ženské kategorii jsme zůstali jen těsně pod vrcholem zásluhou skvělé Míši SVOBODOVÉ, která v semifinále vyřadila naší úspěšnou reprezentantku z Chomutova a ve finále jen těsně prohrála v poměru 13:15. Fantastický zápas se skvělou atmosférou, Míšo děkujeme!

Co se Kryštofovi KRÁLOVI nepovedlo v kategorii kadetů a juniorů, povedlo se mu v prestižní mužské kategorii, kde stylem start cíl proletěl skupinou na prvním místě a v eliminaci přešel ještě přes dva další borce. Jeho pouť turnajem skončila nakonec v krásném semifinále, což znamná bronzovou medaili. Na kadeta skvělý výsledek!

Další dva dny se nesly ve znamení soutěže družstev. Již tradičně jsmě byli velmi silní i v této soutěži. V žačkách si zlatou medaili odváží družstvo ve složení Nikola JIREŠOVÁ, Erika KOTLANOVÁ a Jana SOJOVSKÁ a bronzovou medaili vybojovalo družstvo ve složení Kristýna BANYOVÁ, Anna KÁŇOVÁ a Emma PATEROVÁ. Děvčata, skvělý výsledek!

Žáci narazili ve finále na silné družstvo z Brna a nutno dodat, že se na našich borcích projevila velká porce zápasů ze soutěže jednotlivců. Stříbrnou medaili si pro sebe vyšermovali Lukáš BULA, Teodor DUŠEK, Viktor KNESPL a Lumír KRÁL. Bronzovu příčku obsadilo další drustvo ŠKH ve složení Štěpán JEŘÁBEK, Jirka MACHAJ a Vojta MACHAJ.

Kategorie junorů a juniorek byla pro naše mladá žákovská družstva velký oříšek a ani v jednom jsme se neprobojovali do finále. Alespoň bronzové náplasti si odváží jak děvčata ve složení Nikola JIREŠOVÁ, Anna KNESPLOVÁ, Erika KOTLANOVÁ, Jana SOJOVSKÁ, tak i chlapci Teodor DUŠEK, Štěpán JEŘÁBEK, Kryštof KRÁL a Lumír KRÁL.

Malým zázrakem se pak stal ještě úspěch našich mladých šermířů v mužské kategorii. Družstvo ve složení Petr KOTLAN, Kryštof KRÁL, Jindřich DUŠEK a Philip HOLUBEC nejprve prošlo přes závodníky ČŠK Riegel, následně v bitvě o finále prohrálo s týmem z Brna ale poslední slovo měli zase naši hlapci, když v epické bitvě o bronzovou medaili porazili družstvo AMU Praha, za které startovala řada našich špičkových šavlistů, v poměru 45:39. Kluci, bravo!!!

V celkovém součtu získal ŠKH 4 zlaté medaile, 3 stříbrné a 10 bronzových medailí, což je hezká třetina všech medailí, o které se bojovalo. Jedná se o fantastický úspěch. Gratulujeme!!!

Sběračem MČR se stal suveréně Lumír KRÁL se ziskem 4 medailí (2 zlaté, 1 stříbrná a 1 bronzová). Lumíre, skvělá práce!

Nábor 2023

Hlavní nábor pro rok 2023 je naplánován na pátek 8. 9. od 18:30. Rodičům představíme v krátkosti oddíl a děti se mohou rovnou zapojit. Stačí sportovní oblečení, boty do tělocvičny a vodu na pití. Pokud byste nemohli přijít, stačí dorazit na kterýkoli další páteční trénink od 18:00 a domluvíme se. více