Mistrovství ČR 2019

My Vám ty medaile přivezeme… …a ne jednu, ani dvě, ale hned 22!!!

Šermířský klub Houštka vybojoval 22 z celkových 49 možných medailí ze všech kategorií a stal se tak nejúspěšnějším klubem letošního mistrovství České republiky v šermu šavlí.

Závěrečný turnaj sezóny se tentokrát konal v Brně o víkendu 8. - 9. června. ŠK Houštka vyslal nejpočetnější výpravu a dokázali jsme si připravit téměř domácí atmosféru. A bylo to znát. Od začátku žákovské kategorie jsme nasadili vysoké tempo a naši borci podávali skvělé výkony. V kategoriích žáci i kadeti jsme nenechali nikoho na pochybách, kdo v této kategorii letos vládne. Reprezentanti ŠK Houštka si mezi sebe rozdělili téměř všechny cenné kovy včetně zlata a stříbra.

Mezi nejúspěšnější závodníky patřil Philip Holubec, který kategorii žáků vyhrál a v kadetech si vyšermoval i bronz. Skvělým výkonem se prezentovali i Petr Kotlan (Mistr ČR v kategorii kadeti) a Kryštof Král (stříbro v žácích, bronz v kadetech a juniorech), který splnil i kvalifikační kritéria pro mužskou kategorii, kde nakonec obsadil fantastické 7. místo! Naše děvčata bohužel na první příčky nedosáhla, ale stříbro Kristýnky Drahorádové v kategorii žaček a bronz v kategorii kadetek je skvělé umístění. Druhý bronz v kategorii kadetek si vyšermovala Michaela Svobodová, která je zároveň držitelkou bronzové medaile z ženské kategorie.

První den jsme tedy zakončili s bilancí 12 medailí (2 zlaté, 4 stříbrné a 6 bronzových). Předseda oddílu Kamil svoboda k tomu dodává: „Vyplatila se nám naše široká členská základna mladých šermířů. Během celé sezóny se naši mladí šermíři pohybovali na špičce žebříčku a dnes jen potvrdili, že jsou velkým příslibem pro budoucnost.“

V neděli byly na programu soutěže družstev. V soutěži družstev šermují mezi sebou týmy 3 nebo 4 šermířů (3+1 náhradník). Nasazení družstev odpovídalo výsledkům ze sobotních jednotlivců. Podle složení týmů bylo tedy předem zřejmé, kdo je favorit a kdo outsider. A v řadě kategorií se to bezezbytku potvrdilo. Naši chlapci si udělali ze svých soupeřů statisty a v kategorii žáci a kadeti jsme jasně dominovali.

Jenže…naše kadetky se nechtěly s touto situací smířit a proti úspěšné dvojici z oddílu DDM Chomutov (zlatá a stříbrná medaile ze soutěže jednotlivců) postavily týmové pojetí a obrovské nasazení a v napínavém finále zvítězila naše děvčata. Totéž se jim povedlo v kategorii žen, kde si ve finále děvčata poradila s týmem z domácího Brna.

V neděli nám tedy zacinkalo 10 sad cenných medailí a sbírku doplnili naši kadeti, kteří v kategorii mužů obsadili konečné 4. místo! „Za výsledky stojí především tvrdá celoroční práce jak šermířů, tak i trenérů a celého realizačního týmu. Sezóna byla hrozně dlouhá a už se všichni těšíme na zasloužený odpočinek. Začátkem prázdnin začneme opět pracovat na fyzičce a těšíme se i na společné soustředění na přelomu prázdnin. Některé šermíře čeká následně společné soustředění v Polsku s tamní reprezentací a hned od září začínáme novou sezónu těžkými turnaji. Budeme na ni dobře připraveni!“ hodnotí konec sezóny Kamil Svoboda.

 

Výsledky Mistrovství ČR 2019

Jednotlivci:

Žáci:

1. místo Philip Holubec

2. místo Kryštof Král

3. místo Lumír Král

 

 

Žačky

2. místo Kristýna Drahorádová

 

Kadeti

1. místo Petr Kotlan

2. místo Kryštof Řebíček

3. místo Phillip Holubec

3. místo Kryštof Král

 

Kadetky

3. místo Kristýna Drahorádová

3. místo Michaela Svobodová

 

Junioři

2. místo Ditmar Hadera

3. místo Kryštof Král

 

Seniorky

3. místo Michaela Svobodová

 

Senioři:

7. místo Kryštof Řebíček

8. místo Kryštof Král

 

Družstva:

Žáci

1. místo Houštka A (Philip Holubec, Kryštof Král, Lumír Král)

3. místo Houštka B (Teodor Dušek, Artur Čermák, Lukáš Gregor, Jan Šamša)

 

Žačky

2. místo Houštka A (Kristýna Drahorádová, Aneta Jeřábková, Erika Kotlanová, Mara Zekičová)

 

Kadeti

1. místo Houštka A (Philip Holubec, Petr Kotlan, Kryštof Král, Kryštof Řebíček)

2. místo Houštka B (Miroslav Janura, Jakub Kohoutek, Lumír Král)

 

Kadetky

1. místo: Houštka A (Michaela Svobodová, Kristýna Drahorádová, Veronika Kulichová)

 

Junioři

2. místo Houštka A (Philip Holubec, Petr Kotlan, Kryštof Král, Kryštof Řebíček)

3. místo Houštka B (Miroslav Janura, Ditmar Hadera, Jakub Kohoutek, Lumír Král)

 

Seniorky

1. místo Houštka A (Michaela Svobodová, Kristýna Drahorádová, Veronika Kulichová)

3. místo Houštka B (Aneta Jeřábková, Erika Kotlanová, Mara Zekičová, Hanka Kužušníková)

 

Senioři 4. místo Houštka B (Kryštof Řebíček, Kryštof Král, Phillip Holubec)

Nábor 2023

Hlavní nábor pro rok 2023 je naplánován na pátek 8. 9. od 18:30. Rodičům představíme v krátkosti oddíl a děti se mohou rovnou zapojit. Stačí sportovní oblečení, boty do tělocvičny a vodu na pití. Pokud byste nemohli přijít, stačí dorazit na kterýkoli další páteční trénink od 18:00 a domluvíme se. více