Turnajová sezóna odstartovala

Začátek turnajové sezóny již tradičně obstarávají turnaje v Polsku. A i tentokrát do toho šermíři z Houštky vletěli nadmíru báječně. 

Hned na úvod - turnaj Polského poháru v Katowicích - se skvěle prezentovali jak chlapci, tak i děvčata. V rámci kadetů jsme slavili krásné 19. místo Kryštofa KRÁLE a 20. místo Kryštofa ŘEBÍČKA. Velký dojem na nás udělalo představení Lumíra KRÁLE, který ještě jako mladší žák obsadil na kadetském turnaji 55. místo (z celkového počtu 91 závodníků ze 3 zemí). 

Děvčata vyrazila podobně úspěšně a Kristýna DRAHORÁDOVÁ (38. místo) i Mara ZEKIČOVÁ  (51. místo) nastartovaly sezónu báječně. 

Hned o týden později přišel velký a těžký test v podobě Evropského kadetského poháru v Koninu. A tentokrát to byla opravdu pecka! Turnaj probíhal 2 dny, v sobotu proběhla soutěž skupin a v neděli nás čekala vyřazovací část. Fantastický úspěchem bylo pro nás to, že do druhého dne postoupila všechna naše děvčata a skoro všichni chlapci. 

Chlapci začali hned od rána a viděli jsme krásné a napínované zápasy. Bohužel se ani Kryštofovi ŘEBÍČKOVI, ani Petrovi KOTLANOVI nepovedlo probojovat do 32. Kryštof nakonec skončil nejlepší z Čechů na 38. místě a Petr KOTLAN na 49. místě, ale postup do 64 je doma a s ním i další bodíky do dlouhodobé bodovací soutěže.

Děvčata startovala až po obědě a zřejmě se jim nechtělo jet zpátky domů. Všechno to na sebe vzala Míša SVOBODOVÁ, která v eliminaci nastoupila proti deváté nasazené favoritce z Polska. Rozdíl v nasazení nějakých 40 míst Míšu ani trochu nerozhodil a zvítězila v jasném poměru 15:9. To Míše zajistilo konečnou 32. příčku a skvostný výsledek hned na prvním turnaji Kadetského poháru. Míšo pecka! :-) 

 

Jakub 

 

 

 

Nábor 2023

Hlavní nábor pro rok 2023 je naplánován na pátek 8. 9. od 18:30. Rodičům představíme v krátkosti oddíl a děti se mohou rovnou zapojit. Stačí sportovní oblečení, boty do tělocvičny a vodu na pití. Pokud byste nemohli přijít, stačí dorazit na kterýkoli další páteční trénink od 18:00 a domluvíme se. více