Úspěchy ve Wroclavi

ŠK Houštka vyslal na nejsilněji obsazený žákovský turnaj početnou výpravu. Kromě ostřílených borců se účastnili výpravy i dva naši benjamínkové Teo a Lumír. Oběma klukům je teprve 10 let ale už se dokázali dobře poprat s tak velkým turnajem.

Turnaj otevřela kategorie ročníků 2002 – 2003. MÍŠA SVOBODOVÁ skvěle zvládla skupiny a poradila si i v eliminaci se soupeřkou z Polska. Stopku jí vystavila šermířka z Ukrajiny (která skončila celkově 6) O postup se svedla obrovská bitva, ve které rozhodl jediný zásah (14:15). Celkové 29. místo z 97 startujících je skvělý počin! V této kategorii nás zastupovala i VERČA KULICHOVÁ, která si vyšermovala 79. místo po jednom vítezství ve skupinách nad soupeřkou z Německa.

Klukům se v této kategorii nevedlo tak dobře. KRYŠTOF ŘEBÍČEK a ADAM VONKA se úspěšně prošermovali skupinami ale soupeři v první eliminaci byli nad jejich síly. ADAM skončil 67. a KRYŠTOF 85. Celkově startovalo 135 šermířů. JAKUB KOHOUTEK, PETR KOTLAN a MIREK JANURA se bohužel do eliminace neprobojovali.

Podstatně lépe se z chlapců dařilo PHILLIPOVI HOLUBCOVI v mladší kategorii (ročník 2004 - 2005), který bezpečně prošel ze skupin a první eliminací. Konečnou mu vystavil po velkém boji šermíř z Ukrajiny, který nakonec skončil 5. PHILLIP může i tak být s výsledkem 30. místa ze 129 šermířů spokojený.

Podobně si vedla ve své kategorii i KRISTÝNA DRAHORÁDOVÁ, která si prošla až do eliminace a skončila nakonec 34 z 99. šermířek.

Naši nejmladší šermíři LUMÍR KRÁL a TEO DUŠEK se v kategorii 2006 – 2007 statečně bili se svými soupeři. O něco lépe si vedl LUMÍR, který došel až do eliminace, kde ho později zastavil soupeř z Německa. Pro kluky zkušenost jako hrom!

Poděkování za úspěšnou výpravu si zaslouží i ADAM HANUŠ, který byl za náš oddíl nominován jako rozhodčí a trenérům PAVLOVI HAVLÍČKOVI A HONZOVI CSEPLOVI. Celé výprava byla zdatně podporována Lumírem Králem starším.

Celý turnaj měl pro šerm v našich končínách i krásnou zlatou tečku. Kája Bechyňová z oddílu DDM Chomutov tento těžký turnaj ve své kategorii vyhrála! Gratulace!

Skvělá práce! :-)

Jakub

Nábor 2023

Hlavní nábor pro rok 2023 je naplánován na pátek 8. 9. od 18:30. Rodičům představíme v krátkosti oddíl a děti se mohou rovnou zapojit. Stačí sportovní oblečení, boty do tělocvičny a vodu na pití. Pokud byste nemohli přijít, stačí dorazit na kterýkoli další páteční trénink od 18:00 a domluvíme se. více