Challenge Wratislavia 2016

Pondělí 20.3. jsme se vypravili do polské Vratislavi, abychom se zúčastnili největšího žákovského turnaje v Evropě.

Početná česká výprava zahrnovala závodníky nejen z našeho oddílu, ale i z Chomutova a Brna. Turnaj, který běží celý týden měl možnost přivítat přes dva a půl tisíce účastníků. Naše zbraně (A že jich bylo!) zabojovali naprosto výborně.

Bez zbytečné skromnosti můžeme mluvit o opravdu vynikajícícím výkonu každého jednotlivce. Zkušení matadoři domácích a zahraničních turnajů nenechali nikoho na pochybách o svých schopnostech když si buď odnášeli z bojů v základní skupině tři vítězství (z šesti zápasů) a nebo, jak tomu bylo v případě Míši Svobodově zcela bezostyšně - a jak by napsal Sienkiewicz “Ryczierski bez bázně a hany” odnesla skalpy všech soupeřek.

Sluší se zmínit alespoň pár slovy o těch nejzajímavějších Highlightech dne, kdy kromě Míši překvapili svým výkonem zejména Kryštof Král a Kuba Kohoutek, kteří bez velkých zkušeností ze zahraničních závodů dokázali na turnaji postoupit do eliminačních bojů a v případě Kuby Kohoutka hned se třemi Véčky ze skupin! Určitě je nutno se zmínit o Charlottce Hermannové, která na tom byla podobně jako kluci. Přesto uspěla v základním kole a v eliminaci prohrála až za stavu 15:9 proti slovinské borkyni.

Velká poklona Kiki Drahorádové zato, jak se dokázala poprat se soupeřkami o dobrého půlmetru vyššími a přesto uzmout cenné VÉ ve skupině a jen těsně si nechat uniknout další dvě.

Kluci Jarda Viták, Kuba Zajíc, Adam Vonka to rozjeli současně. I přes počáteční úspěchy a velké nasazení a sebekontrolu, byl to pouze Jarda Viták který se dostal do eliminačních bojů a postoupil přes prvního soupeře ze spojeného království stavem 15:9. Je velká škoda že nestačil již na německého borce Stitze, kdy chybělo opravdu málo aby Jarda prošel do prestižní 32ky.

Všem zúčastněným velký dík a ještě jedna písemná gratulace k výkonům a výsledkům. Zejména děkuji Adamu Hanušovi za jeho ochotu a nasazení, kdy fungoval jako rozhodčí a my tak mohli vyslat do Wratislavi tolik zbrojného lidu a nemenší dík Vaškovi Královi za řízení a zajištění druhého vozu.

A nyní přidávám čísla, která mnohé napoví : “ Hřib borovák 120 tun”

U13 - Dívky
113 Závodnic

Svobodová Michaela 33. místo
Kristýna Drahorádová 95. místo

U13 - Chlapci
120 Závodníků

Kohoutek Jakub 67. místo
Král Kryštof 81. místo
Řebíček Kryštof 94. místo

U15 - Dívky
90 Závodnic

Nováková Adéla 51. místo
Hermannová Charlotte 55. místo
Kulichová Veronika 83.místo

U15 - Chlapci
136 Závodníků

Viták Jaroslav 51. místo
Vonka Adam 101. místo
Zajíc Jakub 114. místo

 

Autor: Jan Cséplö

vratislava

Nábor 2023

Hlavní nábor pro rok 2023 je naplánován na pátek 8. 9. od 18:30. Rodičům představíme v krátkosti oddíl a děti se mohou rovnou zapojit. Stačí sportovní oblečení, boty do tělocvičny a vodu na pití. Pokud byste nemohli přijít, stačí dorazit na kterýkoli další páteční trénink od 18:00 a domluvíme se. více