Mistrovství ČR skončilo výrazným úspěchem pro ŠKH

Zdravotní problémy bohužel nepustily do hry našeho Daniila KAPUSTINA, takže jsme přenechali titul v žákovské kategorii šermířům z Brna. Během příští sezóny budeme tvrdě makat, abychom si vzali zpět co nám patří – zlatou medaili v žákovské kategorii.

Všechny ostatní mládežnické kategorie proběhly podle scénáře, který napsal ŠKH.

V kategorii kadetů rázně ukončil Jindra DUŠEK veškeré pochybnosti o tom, kdo je nejlepším kadetem současnosti. Skóre během eliminace 60:15 a „kanár“ ve finále mluví za vše. První zlato!

Nora SOTONOVÁ si udržela během roku stabilní výkonnost a i tentokrát zvítězila ve finálovém zápase a odnesla si titul Mistryně ČR. Druhé zlato! Na bednu jí ještě doprovodila stříbrná Natálka KUKLOVÁ, která předvedla famózní výkon v semifinále proti soupeřce z DDM Chomutov.

Juniorky „běžný“ standard a titul pro Janu MAZÁNKOVOU za její vítězství v poměru 15:7 nad soupeřkou z AMU Praha.

Třetí zlato! Bronz brala Míša BENEŠOVÁ V kategorii juniorů došlo na napínavé finále mezi nejlepšími juniory ČR Adamem HANUŠEM a Jirkou PLONEREM. Oba dva urputně bojovali o body během celé sezóny a čekalo se na vyvrcholení během závěrečného turnaje. Při finále v něm ukázal větší kreativitu Adam HANUŠ a odnesl si tak titul Mistra ČR. Čtvrté zlato! Stříbrnou příčku obsadil Tomáš MORAVEC díky většímu bodovému zisku z předchozích turnajů a finalista Jirka PLONER bral bronz.

V kategorii seniorek se Janě MAZÁNKOVÉ podařilo protlačit na bronzovou pozici.

Ve skupinách se situace opakovala v podobném ražení. V žákovské kategorii jsme zůstali za očekáváním, ale kadetský ani juniorský titul nás neminul. Dvě zlaté! V seniorské kategorii se podařilo získat bronzové medaile našemu družstvu ve složení Jan FUČÍK, Adam HANUŠ a Jirka PLONER.

Celé Mistrovství se zároveň neslo ve slavnostním duchu oslav 60 let sportovního šermu v Brandýse nad Labem Staré Boleslavi. Při rautu, který uzavíral první sportovní den, si přišli pamětníci našeho oddílu zavzpomínat na skromné začátky našeho oddílu a společně debatovali nad rozdíly mezi aktuálním pojetím šermu a jejich začátky.

Organizace Mistrovství dopadla na výbornou a realizační tým stojí před obrovskou výzvou – co vylepšit pro příští Mistrovství, které bude opět hostit ŠK Houštka?






Nábor 2023

Hlavní nábor pro rok 2023 je naplánován na pátek 8. 9. od 18:30. Rodičům představíme v krátkosti oddíl a děti se mohou rovnou zapojit. Stačí sportovní oblečení, boty do tělocvičny a vodu na pití. Pokud byste nemohli přijít, stačí dorazit na kterýkoli další páteční trénink od 18:00 a domluvíme se. více