V Brně se bojovalo o finálová místa

O uplynulém víkendu jsme se zúčastnili memoriálu Roberta Tvarůžka v Brně. Na tomto šermířškém turnaji, bylo silné zastoupení nejen z domácí scény, ale akci podpořili svou účastí i polští a maďarští závodníci.
Žákovskou kategorii zcela ovládli polské zbraně, kdy první tři místa si odnesli závodníci z Konina. Děvčatům se dařilo poněkud lépe, když se mezi zahraniční konkurencí dokázala prosadit na 7. místě Víťa Ďásková.
Co se nedařilo žákům, podařilo se kadetům. Jindra Dušek který prošel eliminačními boji přes brněnského šermíře pak porazil v bojích o semifinále a finále polské borce. Stopku mu nakonec vystavil až ve finále Kristian Wysocki z Polska. Druhé místo je velmi pěkným zakončením v silné konkurenci.
Stejně tak v kategorii juniorek se dařilo šermířkám z ŠKH, kdy Jana Mazánková dokázala vrazit klín do pětice polských závodnic a umístit se na 3. místě. Jen těsným rozdílem 15:14 jí unikl postup do finále. Míša Benešová, která prohrála boj s polskou závodnicí obsadila 7. místo. V juniorské kategorii suverénně zvítězil náš Jirka Ploner, když ve finále zdolal opět polského borce stavem 15:11.
Ačkoliv juniorka, Jana Mazánková se dokázala prosadit i v seniorské kategorii. Nejprve se utkala s další reprezentatkou z Konina, kdy již unavena z předchozí kategorie posbírala zbytky sil a dokázala porazit sokyni 15:13. V následném boji vyřadila stájovou kolegyni Míšu Benešovou, aby v boji o finále podlehla seniorské šermířce Izabele Sajewicz a získala tak parádní 3. místo. V kategorii seniorů se nejlépe z našich umístil Honza Fučík a to na 3. místě, když prohrál boj o finále s pozdějším vítězem turnaje Petrem Wachsbergerem.
Výsledky předposledního turnaje seriálu mistrovství ČR, jsou nadějným příslibem do nadcházejícího finále, které se bude odehrávat v Brandýse nad Labem a jehož je náš klub, opět po tříletém cyklu, pořadatelem.

Výsledky z turnaje naleznete zde, fotky z turnaje jsou zde

Nábor 2023

Hlavní nábor pro rok 2023 je naplánován na pátek 8. 9. od 18:30. Rodičům představíme v krátkosti oddíl a děti se mohou rovnou zapojit. Stačí sportovní oblečení, boty do tělocvičny a vodu na pití. Pokud byste nemohli přijít, stačí dorazit na kterýkoli další páteční trénink od 18:00 a domluvíme se. více