Norimberk stříbrný a bronzový

Famózní výsledek přivezla naše výprava v předvečer Dne boje za svobodu a demokracii. Na tradičním turnaji Nürnburger Trichter jsme v přátelské atmosféře bojovali o poháry a body do žebříčku. V sobotu zahájil své vítězné tažení nová posila našeho týmu Daniil KAPUSTIN. V těžkém startovním poli dokázal nalézt recept na německé soupeře a ničil jednoho za druhým. Stopku mu vystavil až v semifinále pozdější vítěz turnaje. To ale Daniila nezlomilo a v boji o třetí místo dokazal sebrat zbytky sil a porazil svého soupeře v nejtěsnějším poměru 10:9.

Podobně suverénně si vedla i naše děvčata Míša BENEŠOVÁ a Jana MAZÁNKOVÁ v neděli v kategorii seniorek. Ač šermují teprve za juniorky dokázaly se prosadit i ve starší kategorii a díky jejich skvělému výkonu jsme brali stříbro a bronz.

Zlatý hřeb turnaje byl na programu v neděli odpoledne. To zahájila svoji soutěž nejsilnější kategorie mužů. V ní jsme meli dvě želízka v ohni: Jirku PLONERA a Tomáše MORAVCE. Tomáš se pral velmi zdařile a po zásluze si odvezl body do žebříčku za 10. místo. Oproti tomu Jirka si po nepříliš vydařenému turnaji v Brně spravil chuť v dalším mezinárodním turnaji. A odesl to rovnou v semifinále největší favorit turnaje, Daniel Preis, kterého Jirka porazil v infarktovém závěru v poměru 15:14. Ve finále už bohužel Jirkovi začaly docházet síly, ale i tak nedal svoji kůži lacino a vítěz z Rakouska si musel sáhnout až na dno svých sil.

Skvělá stříbrná příčka ukončila naše účinkování na výborném turnaji, kde se celkem vystřídalo neuvěřitelných 222 šermířů z několika zemí.

Těšíme se zase za rok!:-)  

Jakub 

Nábor 2023

Hlavní nábor pro rok 2023 je naplánován na pátek 8. 9. od 18:30. Rodičům představíme v krátkosti oddíl a děti se mohou rovnou zapojit. Stačí sportovní oblečení, boty do tělocvičny a vodu na pití. Pokud byste nemohli přijít, stačí dorazit na kterýkoli další páteční trénink od 18:00 a domluvíme se. více