Turnaj v Gödöllö

Závod kadetek v maďarském Gödöllö absolvovaly za ŠK Houštka Víťa Ďásková, Jitka Koreňová a Nora Sotonová, za DDM Chomutov Áďa Černajová.  
V prvním kole skupin se Vítě nepodařilo získat více jak jednu výhru, proti ukrajinské šermířce, a i přes tuhé zápasy s dalšími závodnicemi, které končily stavem 3:5 se Vítě nepodařilo postoupit do druhého kola skupin.
Cenné skalpy si naopak připsala Jitka, která třemi vítězstvími nad Polkou, Běloruskou a Turkyní vybojovala postup do druhého kola stejně tak, jako Nora, která svedla dva vítězné zápasy s maďarskými závodnicemi a další vítězství si připsala nad tureckou dívčinou.
Do druhého kola postupovalo 128 ze 163 závodnic. Jitka a Nora zvládly po jednom vítězství ve svých skupinách a to nestačilo na postup do eliminačních bojů.
Konečné pořadí Jitka 110. místo, Nora 112. místo, Víťa 133 místo a Áďa 158. místo.

Za kadety startoval Jindra Dušek.
Jindra v soutěži jednotlivců prošel prvním i druhým kolem se čtyřmi vítězstvími a v eliminaci podlehl řeckému soupeři a umístil na 75. místě z 202 startujících.
Ačkoliv Jindra neměl nikoho, s kým by mohl nastoupit do soutěže družstev za vlajku ČR, zúčastnil se týmové soutěže společně se šermíři maďarského Gödöllö, které je partnerským městem Brandýsa nad Labem.
V prvním zápase zdolali Rumunský tým 45:26 kdy se Jindra statisticky projevil jako nejproduktivnější šermíř týmu v počtu obdržených a daných zásahů. V druhém souboji ale aliance podlehla ruskému týmu.

 

Nábor 2023

Hlavní nábor pro rok 2023 je naplánován na pátek 8. 9. od 18:30. Rodičům představíme v krátkosti oddíl a děti se mohou rovnou zapojit. Stačí sportovní oblečení, boty do tělocvičny a vodu na pití. Pokud byste nemohli přijít, stačí dorazit na kterýkoli další páteční trénink od 18:00 a domluvíme se. více