Mistrovství ČR

My vám ty medaile přivezeme!!!

O víkendu 2. – 3. června jsme si nadělili ke konci sezóny náramný dárek. Podařilo se nám uspořádat parádní turnaj Mistrovství ČR s ještě parádnějšími výsledky. 

Obrovský dík patří organizátorům. Petrovi, Láďovi a Tomášovi za počítačem, Pavlovi za pokladnu a trička, všem nosičům palet, planšů a koberců a Kamilovi za jeho představení na „stejdži“. Všichni jste byli super a moc jste nám pomohli!

A teď k šermu. Moc se mi líbilo představení žáků a kadetů. Ukázalo se, že v těchto kategoriích nemáme v ČR systémové soupeře. Kryštof ŘEBÍČEK využil svojí formy z posledních týdnů a z 19 zápasů prohrál jen 2 a po zásluze si odnesl obě zlaté medaile za žáky i za kadety. Jakub KOHOUTEK dostal v boji o semifinále cennou lekci od našeho nejmladšího startujícího, Lumíra KRÁLE, kterého porazil až velmi těsně 15:14. Asi se z toho velmi rychle poučil, protože semifinále nad Jakubem Cintulou z Brna zvládl už bravurně v poměru 15:7 :-). Pro druhou bronzovou medaili si dokráčel Philip HOLUBEC.

Kadeti měli podobný průběh. Naše žáky doprovodili ještě borci Ditmar HADERA, Petr KOTLAN, Mirek JANURA a Vavřinec LINKA a hon na Květoslava Reinharda z Brna mohl začít. Brněnský šermíř nakonec proklouznul přes těsné semifinále, 15:14 s Petrem KOTLANEM až do finále, kde mu vystavil stopku Kryštof ŘEBÍČEK, v poměru 15:10. Na další bronzovou příčku vystoupal Ditmar HADERA.

Petra tenhle neúspěch zjevně nabudil a v juniorském semifinále Slávkovi oplatil prohru a ve finále si poradil s dalším borcem z Brna a zlato bylo na světě.

Soutěž žaček byla jednoznačnou záležitostí suverénky posledních dvou sezón Karolíny Bechyňové z Chomutova. Ani tentokrát se nic nezměnilo. Na stupně vítězů si za Houštku dokráčela Kristýnka DRAHORÁDOVÁ, která skončila třetí. Třetí místo zopakovala i v kategorii seniorky, kde vyřadila jednu z adeptek na titul z AMU Praha. Boj o semifinále byl hodně vypjatý a plný emocí, ale Kristýnka to nakonec skvěle zvládla! Bravo!

V kategorii senioři se nám letos moc nedařilo, nejlepší z našich, Adam HANUŠ skončil těsně za finálovou osmičkou. Suma sumárum za první den 9 medailí. To vůbec není špatné!

V neděli se startovalo v týmech. Potvrdili jsme, že toto je naše parádní disciplína a už od žáků jsme rozjeli velká představení, která se zastavila až před seniorskou kategorií. U kluků jsme nasadili v každé kategorii alespoň dvě družstva a vyneslo nám to společné finále v kategoriích kadeti a junioři. Všichni nasazení kluci podali extra výkony a obě finále byla přehlídkou skvělého šermu. V kategorii žáků se mezi naše borce vklínili šermíři z Brna, ale víc jsme jim už nepovolili a finále si pro sebe rozhodli Philip HOLUBEC, Kryštof ŘEBÍČEK a Jakub KOHOUTEK v exhibičním tempu zvítězili 45:15. Velikou radost nám udělali naši nejmladší závodníci Teodor DUŠEK, Lumír KRÁL a Mikuláš HOMOLKA, kteří ve skvělém zápase o třetí místo porazili tým Bohemians.

V kadetech se proti sobě postavily týmy Houštka A (Jakub KOHOUTEK, Petr KOTLAN a Kryštof ŘEBÍČEK) a Houštka B (Ditmar HADERA, Philip HOLUBEC, Mirek JANURA a Vavřík LINKA). Lepší byl nakonec tým Houštka A, který zvítězil v poměru 45:38. Stejný průběh i stejné skoré nabídlo finále kategorie juniorů. V obou případech si zaslouží veliký potlesk borci z týmu Houštka B (Ditmar HADERA, Philip HOLUBEC, Miroslav JANURA, Jakub KOHOUTEK), kteří byť ve finále podlehli svým kamarádům z týmu Houštka A (Jindra DUŠEK, Petr KOTLAN, Kryštof ŘEBÍČEK, Vavřinec LINKA), tak se jim povedlo zastavit v semifinále horké favority z Brna.

U děvčat v kategoriích žačky a kadetky měly soutěže podobný průběh. Naše děvčata (ve složení Kristýnka DRAHORÁDOVÁ, Erika KOTLANOVÁ, Mara ZEKIČOVÁ a v kadetkách i Veronika KULICHOVÁ) se probojovala do finále, kde bohužel narazila na tým z Chomutova, který využil bezezbytku služeb Mistryně ČR Karolíny Bechyňové a stříbrné Natálie Zralíkové a v obou případech odešla naše děvčata ve finále poražena. Ale dvě stříbrné medaile z toho cinkly! Paráda!

V kategorii seniorek k sobě holky přizvaly ještě Hanku KOŽUŠNÍKOVOU a byla z toho báječná bronzová medaile.

Klukům se v seniorech bohužel tolik nevedlo a skončili na čtvrtém místě.

Průběh turnaje velmi pozitivně ovlivnila přítomnost mezinárodních rozhodčích z Německa, Davida Bergera a Juliana Bielenbergera, kteří odpískali eliminační zápasy a zajistili tak nestranné rozhodování. Divácká kulisa byla skvělá, všichni jsme táhli za jeden provaz. Těšíme se na příští Mistrovství do Brna a v Houštce zase za tři roky!

Jakub 

 

Kompletní výsledky zde 

Nábor 2023

Hlavní nábor pro rok 2023 je naplánován na pátek 8. 9. od 18:30. Rodičům představíme v krátkosti oddíl a děti se mohou rovnou zapojit. Stačí sportovní oblečení, boty do tělocvičny a vodu na pití. Pokud byste nemohli přijít, stačí dorazit na kterýkoli další páteční trénink od 18:00 a domluvíme se. více