Jen tak dál

Mistrovství světa ve Veroně se nám náramně povedlo. Petr KOTLAN zašermoval fakt skvěle a všichni nabrali hromadu zkušeností. 

A předtím žáci ve Wroclawi? No lahůdka! Lumír KRÁL páté místo? To je superúlet!

Pavel HAVLÍČEK a Honza CSÉPLO, naši nejvytíženější trenéři, už toho mají pomalu docela dost. Sezóna je dlouhá a místo pohodičky na víkendu zase někam do zahraničí na turnaj. Tentokát do Polska na 3. ročník turnaje Memoriál Rafala Snydera. Jejich svěřenci si pro ně tentokrát naservírovali infarktové lahůdky a sladkou tečku na závěr. Asi nejvíce se v tomto činil Philip HOLUBEC, který začal suveréně první kolo skupin, kde všechno vyhrál. Ve druhé skupině si sice vybral slabší chvilky, ale po začátku elimiace už neprohrál ani jednou...ani ve finále a zvítězil ve své kategorii mezi 62 šermíři. Philipe pecka!

Další takový výtečník - Lumír KRÁL nastartoval svoji soutěž podobně a sklonil se až v samotném finále a vyšermoval si stříbrnou příčku!

Velmi dobře si vedla i děvčata Kristýnka DRAHORÁDOVÁ a Mara ZEKIČOVÁ, která přešla ze skupin i přes jedno kolo eliminace a skončila v 16ce. Výborně bojoval i Petr KOTLAN, který také přešel přes obě kola skupin a jedno kolo elimance a odnesl si body za 15. místo!

Ve svých kategoriích nás ještě skvěle reprezentovali Ditmar HADERA, Kryštof ŘEBÍČEK, Mikuláš HOMOLKA a Verča KULICHOVÁ.

Dobrá a sehraná výprava!!!

Jakub

 

Příběh jedné "normální" soboty:

7:37 kontrola telefonu. "Hm, nic, bezva, to znamená, že odjeli všichni v pohodě a jsou na cestě."

Dělám si horký Coldrex a vypravuju svoji výpravu za babičkou na chatu a sám lezu s Rýmičkou do postele.

11:02 SMS. Hele píše Pavel: "Už i tady chtějí rozhodčího. Musíme někoho vyškolit!" 

Áááá kluci už začali. Chudák Honza, zase bude muset rozhodovat. Tohle mu fakt nezávidím;-) Dávám si horký čaj a opět uléhám.

13:30 SMS. Pavel píše:" Viděl jsi výsledky?" Otevřu si online výsledky a nestačím se divit. Lumír všechno nahoru. No hezkypěkně. Philip všechno nahoru. Hustý! Pročítám ostatní a kotroluju počty vítězství ve skupinách. Spokojenost, to by mohlo stačit všem, aby prošli do dalšího kola.

Tablet už nechávám zapnutý, abych mohl sledovat turnaj "online".

Druhé kolo skupin - Lumír všechno nahoru a postupuje do eliminace jako třetí nasazený. Super. U ostatních trochu zabručím, že to mohlo být lepší, ale skoro všichni jdou dál do eliminace, takže spokojenost.

Další čaj a další Coldrex. Hele ten Lumír nějak jede, už je v osmiččce. Čím ho to jen doma krmí!?!? Jak jsou na tom ostatní? Hm, Philip má těžký los, šel přímo do 32 a brzo narazí na druhého nasazeného. V zápase o 16 si připisuje "povinné vítězství" a teď ho čeká nasazená dvojka. To bude zápas. Mám trochu obavy, jestli nasazení neukazuje i výkonnost obou šermířů... Nekazuje, Philip ho smázne 12:7! No hezkypěkně!

Co ostatní? Mara skvěle přetlačila svojí soupeřku, nasazenou o 11 pozic výš. Skvělá práce! Kristýnka jde taky dál, super! Dál jde i Peťa, prima!

Ty vole Lumír je ve finále! Pavel píše, že řve na celou halu když vyhrál semifinále :-) To je mazec! Philip si zatím dal dalšího soupeře, tentokrát 12:8 a bude šermovat o semifinále. To vypadá zajímavě. Kdyby se to bralo podle nasazen, tak šermuje už hodně "nad plán". 

Philip šermuje semifinále a vítězí nejtěsnějším rozdílem 12:11! Uf to jsou nervy.

Chvíli čekání na finále a už je to tu. Lumír bohužel prohrává 5:8, ale stříbrná medaile je skvělý úspěch. Co Philip...chvíle napětí...trvá to nějak dlouho a pak to naskočí. Philip vyhrál finále opět nejtěsněji 12:11!!! To musí mít Pavel a Honza radost ;-)

SMS Pavlovi: Philip "muž bez nervů" Holubec :-) 

SMS od Pavla: Hihihi, s Honzou máme nervy na pochodu :-) 

Pecka a megaúspěch! Philipe, Lumíre velká gratulace:-)

Myslím, že se Pavlovi i Honzovi pojede domů hodně zvesela:-) 

 

 

 

 

 

Nábor 2023

Hlavní nábor pro rok 2023 je naplánován na pátek 8. 9. od 18:30. Rodičům představíme v krátkosti oddíl a děti se mohou rovnou zapojit. Stačí sportovní oblečení, boty do tělocvičny a vodu na pití. Pokud byste nemohli přijít, stačí dorazit na kterýkoli další páteční trénink od 18:00 a domluvíme se. více