Český pohár - poprvé v sezóně 2016/2017

Brandýs nad Labem hostil o víkendu první turnaj série Českého poháru.

Naši šermíři vletěli do sezóny jako uragán a potvrdili, že patří k domácí špičce. V kategorii žáků jsme nedali nikomu šanci a první 3 místa jsou naše. Velmi zkušeně si počínal zejména Jarda VITÁK, který soutěž vyhrál bez jediné prohry. Na stupně vítězů ho doprovodili ještě Mirek JANURA na druhém místě a Petr KOTLAN na třetím místě.

Ve finále kategorie žaček so to mezi sebou rozdala děvčata z Chomutova. Naše nejlepší žačky Verča KULICHOVÁ a Míša SVOBODOVÁ se umístily shodně na třetích místech.

To, že Jardovi domácí prostředí svědčí a že se dokáže vyhecovat k báječným výsledkům, předvedl i v kategorii kadetů. Se staršími soupeři si nebral servítky a v nervy drásajícím finále porazil soupeře z Brna v poměru 15:13 a zajistil si tak vítězství z turnaje.

V kategorii kadetek se pořadí oproti žačkám lehce změnilo. Vítězka zůstala stejná, ale na druhé místo se protlačila Míša SVOBODOVÁ. Třetí místo vybojovala Natálka KUKLOVÁ.

Jindra DUŠEK nastartoval letošní sezónu v kategorii juniorů ve velkém stylu. Stylem start cíl zvítězil ve svojí kategorii ve finále v poměru 15:7.

Kategorie juniorek nám vyšla na obě bronzové medaile zásluhou Natálky KUKLOVÉ a Míši SVOBODOVÉ.

V kategorii seniorů se nejlépe vedlo Honzovi FUČÍKOVI, který obsadil perfektní 5. místo. Nejlepší naší seniorkou se stala Kamila KUKLOVÁ, která skončila na třetím místě.

Výsledky prvního turnaje Českého poháru ukázaly na velkou sílu našich závodníků, kteří naznačili, že se s námi musí počítat v bojích o medaile a tituly.

Moc mě těší, že jsme do světa šermířských závodů přivedli i naše nejmladší šermíře. Erika KOTLANOVÁ, Adam KUČERA, Teodor DUŠEK a Lumír KRÁL si vybojovali svoje první utkání a moc se mi líbil jejich přístup a nadšení pro šerm.

Za týden nás čeká těžký turnaj v Gödöllö, tak držíme pěsti.

 

Jakub

Nábor 2023

Hlavní nábor pro rok 2023 je naplánován na pátek 8. 9. od 18:30. Rodičům představíme v krátkosti oddíl a děti se mohou rovnou zapojit. Stačí sportovní oblečení, boty do tělocvičny a vodu na pití. Pokud byste nemohli přijít, stačí dorazit na kterýkoli další páteční trénink od 18:00 a domluvíme se. více