Mistrovství České republiky 2016

O uplynulém víkendu jsme zakončili šermířskou sezónu a to účastí na mistrovství České Republiky.

V kategorii žáků nestačil Jarda Viták v semifinálovém zápase na Reinharda z Brna a v konečném pořadí bral Bronz. Bohužel, díky spojení kategorií žáci+kadetky, kvůli nedostatečnému počtu závodnic, se naše želízka v ohni setkaly se soupeři nad jejich síly. A tak Míša Svobodová v konečném výsledku brala Bronz a Viktorka Ďásková stříbro.

V kategorii kadetů, kteří byli taktéž spojeni s ženskou kategorií juniorek se probojoval jen Adam Vonka na konečné 6. pořadí v seriálu MČR. Z dívek se podařilo naší Viole Sbambato a Janě Mazánkové probojovat přes celou škálu protivníků, kdy Violu zastavil až Tomáš Potůček z Brna, který následně porazil ve finále i Janu. Ta prvně zdolala na cestě v semifinále Natalii Kyniv z AMU Praha. Bohužel nízký počet bodů nestačil Janě na zlato a tak uzmula bronzovou placku a Viola stříbrnou.

V kategorii juniorů se podařilo Jindrovi Duškovi dosáhnout finálového boje, ale zde nestačil na Davida Dyršmída z Brna a tak Jindra bral stříbrnou medaily.

Přes komplikace v mladších kategorií se nám zadařilo v seniorských soutěžích, kdy nejprve Viola Sbampato porazila několikanásobnou mistryni ČR Kláru Hanzlíkovou z Riegel Praha a následně se utkala s Janou Mazánkovou o titul. Šťastnejší ruku o dva zásahy měla Jana a tak zlaté placka ze seniorek patří jí a Viola si odvezla placku stříbrnou.

Ačkoliv se v seniorech mužů necinkalo, jednalo se o nejlepší část dne, kdy hned tři borci z ŠKH prošli do finálové osmičky, Jindra Dušek jim statečně sekundoval až do 16ky ale v boji o 8čku prohrál 15:13 s Honzou Hoschnou ze Slezan Opava. Tomáš Moravec výborně deklasoval Davida Dyršmída (Brno) kdy jeho tažení za seniorským úspěchem ukončil za stavu 15:4, v boji o semifinále ale prohrál právě s Hoschnou. Adam Hanuš vedl infarktový boj o semifinále s brněnským borcem a pozdějším vicemistrem Petrem Wachsbergerem, kdy za stavu 14:14 měl více štěstí Petr Wachsberger a Adam tak, i přes zdravotní komplikace, zakončil na výborném 6. místě. Jan Fučík, který si vedl velmi dobře celou sezonu, bohužel nedotáhl ke zdárnému konci boj o semifinále s Miroslavem Kuricem z AMU Praha a tak mu stavem 15:14 uteklo místo na bedně. Konečné pořadí 5.

V soutěži družstev se v žákovské kategorii probojovalo silné trio Ditmar Hadera, Jaroslav Viták a Adam Vonka na hezké třetí místo a znovu to zacinkalo bronzově. A neméně se jim dařilo i ve vyšší kategorii, první zápas s brněnským družstvem kluci vyhráli, ale druhý zápas nestačili na brněnské Áčko a tak je čekal až boj o bronzovou pozici s týmem Chomutova, kde na ně čekal velmi těžký oříšek v podobě Káji Bechyňové (z jednotlivců čerstvě úřadující mistryně republiky kadetek) Davida Jantače (taktéž čerstvý mistr ČR žáků).Výbornou koncovkou si tak kluci zajistili placku i ve vyšší kategorii. Finálový zápas nezvládli děvčata ve složení Ďásková, Zíková a Mazánková a podlehli družstvu Brna 45:36 a brali stříbrnou pozici.

Výbornou akci předvedli naši senioři, kdy Jan Fučík, Adam Hanuš a Tomáš Moravec v boji o finále narazili na domácí Brno ve složení Roček, Wachsberger, Dyršmíd a Škerle. Kluci vědí jak dělat boj divácky atraktivní a tak za stavu 35:25 nechali domácí stáhnout až na 40:36, což situaci zkomplikovalo Adamu Hanušovi, který zavíral poslední pětku s Petrem Wachsbergrem, situace získala opět označení "životu nebezpečno" ve chvíli, kdy domácí borec srovnal na 44:44, ale chybné rozhodnutí nakonec stálo Petra vítězství, kdy jedním světlem rozhodl Adam o postupu ŠKH do finále. Ve finálovém boji pak kluci sice podlehli borcům z AMU Praha 45:36, ale nemění to nic na jejich výborné prezentaci během celého turnaje. Podařilo se jim přidat jednu z mála medailí, které klub ještě nedokázal uzmout a to stříbrnou-seniorskou. Veliká gratulace!

Výsledky finále MČR 2016: ZDE          Žebříčky sezóny 2016: ZDE

Nábor 2023

Hlavní nábor pro rok 2023 je naplánován na pátek 8. 9. od 18:30. Rodičům představíme v krátkosti oddíl a děti se mohou rovnou zapojit. Stačí sportovní oblečení, boty do tělocvičny a vodu na pití. Pokud byste nemohli přijít, stačí dorazit na kterýkoli další páteční trénink od 18:00 a domluvíme se. více