Konin 2015


O víkendu jsme se zúčastnili závodu polského poháru v Konině.
Za barvy ŠKH nastoupili v kategorii děvčat Viktorka Ďásková a Natálka Kuklová. V prvním kole skupin se Natce podařilo zvítězit v jednom zápase, zatímco Viktorka zvítězila hned třikrát. Obě holky si vybojovaly postup do druhého kola, kde Víťa svůj výsledek zopakovala a jen těsně ji uniklo čtvrté Véčko. Natka zato zabojovala mnohme lépe oproti prvnímu kolu, a připsala si výhry taktéž tři! V následných eliminacích Natka prohrála s polskou šermířkou 15:10, ale Víťa si svým rozvážným stylem zajistila vítězství i v prvním kole eliminačních bojů a stopku ji vystavila až polská borkyně až v bojích o 16tku. A tak Natka, která ještě spadá do žákovské kategorie, vybojovala 43. příčku a Víťa výbornou 27. pozici!
V chlapecké kategorii se za ŠKH zablýskli Adam Chautur a Matěj Veškrna. Kdy Adam v prvním kole skupin vybojoval dvě V a Matěj tři. Druhé kolo se neslo v opačném gardu a Matěj si se dvěma Véčky zajistil postup do eliminace stejně jako Adam, který Véčka získal tři. Eliminace se Matějovi již tolik nevyvedla a za stavu 15:9 byl poslán do sprch. Zato Adam se nám postaral o infarktový závěr, kdy za vedení 14:10 neváhal, a odvážně ukolébal protivníka falešným pocitem bezpečí a nechal jej takticky stáhnout na 14:14. Záverečná rimesa (V tomto případě prohnaný sek na ruku) byl sladkou, srdcestavící těčkou ve vyhroceném zápase. Ve druhé eliminaci však Adam, přes všechnu svou prohnanost na polského borce nestačil a odešel za Matějem se stavem 15:6. Konečné pořádí chlapců- Adam 32. místo a Matěj 45. místo.

Nábor 2023

Hlavní nábor pro rok 2023 je naplánován na pátek 8. 9. od 18:30. Rodičům představíme v krátkosti oddíl a děti se mohou rovnou zapojit. Stačí sportovní oblečení, boty do tělocvičny a vodu na pití. Pokud byste nemohli přijít, stačí dorazit na kterýkoli další páteční trénink od 18:00 a domluvíme se. více