Šermíři ŠKH úspěšní v bojích o body do Českého poháru

Velmi vydařený vstup mají naši šermíři do bojů o body do Českého poháru. V prvním tuzemském Turnaji svatého Václava, který pořádal o víkendu náš oddíl, prokázali naši borci své kvality.

V žákovské kategorii se sešlo neuvěřitelných 24 šermířů z celé České republiky. ŠK Houštka přispěl plnou polovinou závodníků. Pro řadu našich mladých nadějných šermířů se jednalo o první závody vůbec a nevedli si špatně. První příčku v této kategorii si vyšermoval s přehledem Daniil KAPUSTIN, který porazil ve finále borce z Brna Tomáše Potůčka v poměru 15:10.

V kategorii žaček nám jen těsně uniklo zlato Charlotte HERRMANNOVÉ v souboji z Adélou Černajovou z Chomutova. Na stupně vítězů je doprovodila ještě Natálka KUKLOVÁ na bronzové příčce.

V kategorii kadetů se nám vedlo ještě lépe. Mezi naše borce se vklínil jen Jakub Sobotka z USK Praha na druhém místě. Vítězství si zajistil velmi dobrým finálovým výkonem Dominik LOUDÍN. Na třetích místech se umístili shodně další naši borci Jindřich DUŠEK a Matěj VEŠKRNA. Kategorie kadetek měla podobný proběh. První místo vyšermovala naše Jitka KOREŇOVÁ, když ve finále porazila šermířku z Bohemians Praha Zuzanu Parthonovou rozdílem třídy v poměru 15:5. Třetí místa opět plně v režii ŠK Houštka – Nora SOTONOVÁ a Viktorie ĎÁSKOVÁ.

Juniorské kategorie opět vyzněly téměř zcela pro barvy ŠK Houštky. V obou kategoriích si naši šermíři zajistili účast ve finále a jedno bronzové místo. V kategorii juniorů se proti sobě postavili Adam HANUŠ a Tomáš MORAVEC. Ve strhujícím finále byl nakonec šťastnější Adam, který za stavu 14:14 zachoval chladnou hlavu a čistou akcí zaznamenal rozhodující bod. Třetí příčku si z našich odnesl Jiří PLONER. V kategorii juniorek jsme sice nebyli svědky tak dramatického finále, ale šerm stál rozhodně za to! První příčku si pro sebe zajistila Jana MAZÁNKOVÁ, která v této kategorii vyhrála všechny svoje souboje a po zásluze se ve finále radovala. Na druhé příčce tak skončila Nora SOTONOVÁ, která v kategorii juniorek startovala ještě coby kadetka. Třetí příčku si zajistila společně s šermířkou ze Starého Města naše Jitka KOREŇOVÁ.

V kategorii seniorů se začínají pomalu prosazovat naši junioři i na nejvyšší příčky. V kategorii seniorek o sobě dala vědět ještě juniorka Jana MAZÁNKOVÁ, která podlehla až ve finále Kláře Hanzlíkové z oddílu Riegel Praha po tuhém boji v poměru 13:15.

V seniorské kategorii se o překvapení postaral náš Jiří PLONER, který porazil na své cestě eliminačním pavoukem řadu favoritů na zisk prvního místa a nestačil až ve finále na vítěze Petra Wachsbergera z Brna o jeden jediný bod. Stoupající výkonnost našich borců v této kategorii zvýraznil Jan FUČÍK, který obsadil třetí příčku.

Naši borci potvrdili vysokou výkonnost. A to je teprve začátek sezóny! Těšíme se na Mistrovství ČR, které proběhne v brandýském Sportcentru poslední květnový víkend. Snad budeme pořádně cinkat! :-)

Výsledky z turnaje naleznete zde

Nábor 2023

Hlavní nábor pro rok 2023 je naplánován na pátek 8. 9. od 18:30. Rodičům představíme v krátkosti oddíl a děti se mohou rovnou zapojit. Stačí sportovní oblečení, boty do tělocvičny a vodu na pití. Pokud byste nemohli přijít, stačí dorazit na kterýkoli další páteční trénink od 18:00 a domluvíme se. více